יום שישי, 6 בנובמבר 2009

התחלה חדשה ושימור תחביבים :)

זהו... אנחנו רופאים צעירים :)


התחלתי השבוע התחלה חדשה, מלאת חששות.
אני לא מפרטת כי עדיין לא החלטתי עם עצמי אם וכמה אני רוצה לחשוף על דפי האינטרנט, בכל מה שקשור בעבודה שלי. אחרי הכל, זה לא יהיה בעייתי לזהות בדיוק מי אני אם אתן כאן עוד קצת פרטים. אני לא בטוחה שזה יהיה טוב. גם כי אני לא רוצה שכל אחד/אחת מהקולגות שלי יוכלו לקרוא כאן על רגשותיי וגם כי אני לא חושבת שזה אתי כל כך כלפי החולים שאני מטפלת בהם.. אז לבינתיים, לא ארחיב. רק אומר שקפצתי בבת אחת למים מאוד עמוקים. שביום הראשון בלעתי די הרבה מים, אבל אתמול זה כבר הרגיש שהצלחתי לקלוט את תנועות השחייה הבסיסיות. ומעכשיו הכל ילך וישתפר אני מקווה. אעשה את הכל כדי שהתוצאות תהיינה הכי טובות שאפשר, לכל הצדדים הנוגעים בדבר :)

אתם ממש ממש תצחקו עליי אבל אני חושבת שאחד הדברים שהכי קשים לי, מעבר לקשיים שברור שנובעים מהתחלה כזו (אבדן הזמן הפנוי, געגועים לבעל במהלך היום, צורך בחידוד הידע המקצועי), זו העובדה שאין לי זמן להשקיע בעצמי. חיצונית אני מתכוונת. אני יודעת שזה נשמע בטח מ-א-ו-ד שטחי, אבל (ויתכן וכבר הספקתם להבין זאת מפוסטיי הקודמים) אני לא אדם שטחי. פשוט התברר לי בשנה האחרונה שבין יתר התחביבים שהתחבאו לי בלב, אני מאוד אוהבת אופנה. אופנה. לא אפונה. אופנה (מסתבר), זו מעין סלסלה מדהימה של אפשרויות בלתי מוגבלות של הנאה. אני נהנית מכל מה שקשור בזה: החל מעלעול בקטלוגים, הסתובבות בחנויות בגדים תוך מישוש אינטנסיבי של בדים וטקסטורות, נסיונות להתאמת פריטים שכבר מזמן לא לבשתי לפריטים אחרים שמחזירים אותם לחיים, אקססוריז (אחח.. אקססוריז!!!) וכל זאת למרות תקציבים מוגבלים :) ההנאה אפילו מתגברת כשצריך איכשהוא לנסות להפיק מערכת אסתטית מתקציב מוגבל.

אז.. אל דאגה! הבלוג הזה לא הופך להיות בלוג אופנה, אבל כן רציתי להציג כאן כמה בלוגי אופנה שאני מ-א-ו-ד נהנית מהם. בעיקר עכשיו כשאין לי זמן לצאת מהבית בשביל לראות קצת בדים :)


כמובן שיש עוד המון בלוגי אופנה.. אבל באלה אני מבקרת די קבועה בחודשים האחרונים :) זה נותן לי השראה לגבי עצמי. ומסתבר שאיך שאני מתלבשת מאוד מאוד משפיע לי על ההרגשה. השבוע למשל, לא ממש התלבשתי לעבודה, כי עדיין לא התרגלתי ללקום כל כך מוקדם בבוקר וגם להספיק דברים לפני שאני יוצאת. אז ברב הימים פטרתי את עצמי מהשקעה באמצעות הסקראבס הכחולים ועליהם החלוק הלבן :) התאמת צבעים די סבבה האמת, אבל לא הרבה מעבר לזה. אני חושבת שבשבוע הבא אני כן אתאמץ לצאת מהבית קצת יותר מושקעת. זה גורם לי להרגיש יותר בטוחה בעצמי מול הצוות. וגם מול החולים.


ולסיום, תחביב נוסף שפיתחתי בחופש וחייב לסגל את עצמו למציאות החדשה של חוסר הזמן: אפייה.

רציתי להמליץ כאן על ספר "אפייה בריאה" של אביגייל מייזליק.
זה ספר מלא במתכונים שהם כולם על טהרת הקמח המלא והסילאן. אין קמח לבן ואין סוכר לבן. ובכלל, שום דבר לבן (חוץ מהכריכה) :)


אני אוהבת מאוד את הספר כי כל המתכונים שניסיתי ממנו יצאו מעולה. ויכלנו להנות מהם עם הרבה הרבה פחות רגשות אשם. כי אחרי הכל, מילא הקלוריות, העיקר שזה בריא :)
המתכונים שהכי אהבתי מאלה שניסיתי עד כה, היו מתכון ל חטיפי דגנים מלאים בכל טוב (שזו בעצם עוגה עם המון המון דברים טובים בפנים: צימוקים, שקדים, סילאן, אגוזים... שבסוף חותכים אותה לקוביות ומתקבלים מעין חטיפונים מתוקים ומשביעים, מלאי בריאות). הנה ההכנות ומה שיצא:




התוצאה לפניכם, התחסלה תוך פחות מיומיים :)



מתכון מוצלח נוסף הוא מתכון ל קרקרים מ-ע-ו-ל-י-ם מקמח מלא, מרוחים בפסטו. תחליף מצויין לבייגלה מול הטלויזיה :)




עוד מתכון, שאפיתי ליום ההולדת של חמותי ויצא מצויין הוא מתכון ל עוגת תפוחים, אגוזים ויין. את זה לא הספקתי לצלם כי זה נאכל ממש מהר :)
ו... המתכון המוצלח מכולם, שאותו אני גם בוחרת ממש לפרט, הוא מתכון ל מאפינס גזר. אני מגדירה אותו הכי מוצלח לא כי הוא בהכרח היה טעים יותר, אלא כי הוא לוקח כ-ל-ו-ם זמן!! הצלחתי להכין אותו השבוע אחרי שחזרתי מיום עבודה עמוס בבית החולים ופינקתי את עצמי ואת בן זוגי בריח אפייה שמילא את כל הבית, מאפינס חמימים וכוס קפה :)
אז הנה לכם, מאפינס גזר בריאים, טעימים ומהירים:
(כל הזכויות כמובן שמורות לאביגיל מייזליק- תודה על ספר מעולה)

מאפינס גזר, צימוקים ותרכיז תפוחים:
חומרים: 2 כוסות קמח מלא, 1 כפית סודה לשתייה, קורט מלח, 100 גרם צימוקים, 200 מ"ל תרכיז מיץ תפוחים טבעי, 4-5 כוסות סוכר חום, 1/3 כוס שמן קנולה, 4 ביצים טרופות, 5 גזרים גדולים קלופים ומגוררים.
אני בחרתי להוסיף גם חבילת שוקולד מריר (100 גרם) ששברתי לחצאי קוביות.
כ-ל מה שצריך לעשות הוא לחמם תנור ל- 180 מעלות. אח"כ לערבב את כל החומרים בקערה גדולה ( אני ממליצה קודם לערבב את כל היבשים, ואז לערבב לתוכם את כל הרטובים), עד לקבלת תערובת אחידה. בהמשך יוצקים בעזרת כף לתוך תבנית של 12 מאפינס, ששומנה קודם לכן. אני מ-מ-ש אוהבת את תבנית הסיליקון למאפינס- כי הרבה יותר קל להוציא אותם ממנה ( פשוט מרימים אותם החוצה מלמטה) ואני משמנת את התבניות תמיד רק עם שמן בספריי. אם זה למתוקים- אז יש שמן בספריי בטעם חמאה של "עץ הזית" (כן, אלה משמן הזית), שהוא מעולה, מחומרים טבעיים וממעיט מאוד את הקלוריות שבשימון.

אחרי שיצקנו לתבנית, מכניסים לתנור ואופים את המאפינס 20 דקות. (תיזהרו לא להשאיר בתנור יותר מזה כי הם נשרפים מהחום...)
וזהו!!! וממש טעים :) יאמי....


אז שיהיה לכוווולנו סופ"ש מעולה ונינוח. בלי יותר מדי שטויות של האו"ם :)
ו.. קחו חיזוקית או ויטמין C, שלא תתחזרו ;)
ביי בינתיים...

4 תגובות:

נועה אמר/ה...

תקשיבי - שאת משקיענית.. אני שונאת לבשל. וגם אופנה, למרות שבאופן משעשע בזמן האחרון גם אני התחלתי לבקר בבלוגי אופנה
(קחי מתנה
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=636391
כשאני אזכה בלוטו אני אקח סטייליסטית שתבחר לי בגדים וככה אני אהיה יפה ולא אצטרך לשבור את הראש.
אני חייבת לשמוע סיפורים!!
דברי איתי..

d p אמר/ה...

את מותק :) מבטיחה לדבר ממש ממש בהקדם. תודה על המתנה!!!

אנונימי אמר/ה...

הי ד"ר פינגווין,

ברכות על ההתחלה החדשה בתור רופאה.
אני מוכרח לומר שזו הנאה צרופה בשבילי לקרוא את הפוסטים שאת כותבת ואני מעודד אותך להמשיך ולכתוב למרות שזמן הפנאי שלך הצטמצם!

בעזרת השם שנהיה בריאים ושלא נתחזר.. :)

d p אמר/ה...

תודה רבה!!! אני מאוד מאוד אשתדל. תדירות הפוסטים כנראה טיפהל'ה תפחת, אבל אני מוצאת הנאה גדולה בלכתוב כאן כשכבר יש לי קצת זמן ואמשיך :)